L’opinió de la Cambra

RESULTATS DE L’ENQUESTA SOBRE L’IMPACTE ECONÒMIC DE LA COVID-19, PROMOGUDA PER LA CAMBRA I REALITZADA EN COL·LABORACIÓ AMB EL CRES.

 

Andorra la Vella, 3 de setembre del 2020.

L’enquesta que avui presentem ha estat promoguda per la Cambra i elaborada conjuntament amb el CRES, amb l’objectiu de conèixer l’impacte econòmic real de la crisi econòmica derivada de la pandèmia en el teixit empresarial andorrà.

Per la nostra institució, conèixer de primera mà el context actual del teixit empresarial i l’impacte generat en la seva activitat i previsions futures, és cabdal per poder fer bé la nostra feina, que comença per escoltar, entendre i actuar.

La nostra funció és treballar amb dades objectives sobre l’afectació que han patit les empreses del país i obtenir un baròmetre de la situació econòmica i de la gestió de la crisi, sis mesos després del seu inici. També saber el grau d’impacte en la continuïtat dels negocis i les perspectives de futur.

D’acord amb els resultats de l’enquesta que acabem de presentar, tot el teixit empresarial ha acusat l’impacte econòmic derivat de la crisi sanitària i manté un elevat grau d’incertesa pels propers mesos ja que es desconeix l’evolució de la pandèmia i els possibles rebrots que podrien afectar de nou l’activitat empresarial.

Davant d’aquest escenari, la Cambra comparteix aquesta preocupació pel context actual i futur.  La nostra tasca en aquests moments tan complexos és establir mesures per minimitzar els efectes de la crisi actual i contribuir a la continuïtat i competitivitat de les empreses del país.

Per aquest motiu, ja ens vam avançar el passat mes de juny i vam lliurar al Govern una sèrie de propostes i mesures de reactivació per a incloure en el nou full de ruta de Govern Horitzó 23. Ara, amb les dades reals facilitades per l’enquesta, també estem treballant per endegar properament plans de millora i sobretot, articular el suport necessari perquè cap empresa hagi de tancar.

Ara més que mai, ens ha de preocupar la supervivència de les empreses del país, la generació d’activitat i la seva competitivitat.

En aquest sentit, la Cambra es planteja tres grans objectius:

  1. Supervivència de l’empresa andorrana
  2. Generació de nova activitat
  3. Defensa de la competitivitat i professionalitat

Es tracta d’impulsar l’activitat del teixit econòmic empresarial i la seva professionalitat. És qüestió de sumar pel bé comú en tres grans línies d’actuació:

  • Programes ad hoc de suport i assessorament a l’empresariat
  • Activar canals de comunicació orientats a aquesta finalitat
  • Reorientar el focus d’activitat de la Cambra per donar resposta a necessitats actuals de les empreses

Cal estar al costat de l’empresa amb solucions efectives. I així ho farem.

Per acabar, vull fer un sincer agraïment a totes les empreses que han col·laborat en l’enquesta, traslladant-nos la seva realitat. Així mateix, us comunico que el CRES i la Cambra donarem continuïtat a l’estudi que acabem de presentar i efectuarem una segona enquesta al mes de gener per obtenir un baròmetre econòmic del segon semestre de l’any i de les perspectives de futur de cara al 2021.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com