Un dels punts contemplats en l’ Acord d’unió duanera del 28 de juny de 1990 és la quantitat de mercaderia que els viatgers poden endur-se del Principat d’Andorra en exempció del pagament dels drets duaners i taxes fiscals, en la seva entrada a la UE.
A continuació es detallen, per persona, les quantitats i els imports màxims d’aquestes franquícies:
Cafè
|
1000 g de cafè o 400 g d’extractes |
+ | |
Te
|
200 g de te o 80 g d’extractes |
+ | |
Begudes alcohòliques *
|
1,5 l de licors de més de 22 graus |
o | |
3 l de licors o d’aperitius de menys de 22 graus o de vins espumosos | |
+
|
|
5 l de vins de taula
|
|
+ | |
Tabac *
|
300 cigarrets |
o
|
|
150 cigars de menys de 3 g per peça
|
|
o
|
|
75 cigars de més de 3 g per peça
|
|
o
|
|
400 g de tabac per a pipa
|
|
+ | |
Altres productes agrícoles
|
Fins a un valor de 300,00 € (Per a les persones menors de 15 anys, els estats membres de la CE poden reduïr la franquicia com a màxim a la meitat de les quantitats previstes) |
– sense sobrepassar:
|
|
2,5 kg de llet en pols
|
|
3 kg de llet condensada
|
|
6 kg de llet fresca
|
|
1 kg de mantega
|
|
4 kg de formatge
|
|
5 kg de sucre i dolços
|
|
5 kg de carn
|
A més de tots aquests productes agrícoles, cada viatger té dret a franquícies en productes industrials:
Perfums
|
75 g de perfums |
+ | |
375 ml de colònies | |
+ | |
Altres productes industrials
|
Fins a un valor de 900,00 € (Per a les persones menors de 15 anys, els estats membres de la CE poden reduïr la franquícia com a màxim a la meitat de les quantitats previstes) |
És important tenir en compte les limitacions especials que puguin aplicar-se sobre productes determinats com productes animals o vegetals, animals vius, espècies en vies d’extinció, medicaments, armes i municions, objectes d’art i de col·lecció, divises, or, mitjans de pagament… En aquest sentit és recomanable informar-se prop de les duanes comunitàries d’aquestes limitacions, abans de passar la frontera:
- Duana Francesa de Baladrà Tel. 0033 561 05 20 74
- Duana Espanyola de la Farga de Moles Tel. 0034 973 35 15 54