Horitzó Retail: una jornada per encaminar la conversió del sector comerç

IMG_9602

Ahir, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, va tenir lloc l’Horitzó Retail amb gairebé 200 assistents, la majoria professionals del sector retail. L’esdeveniment, organitzat per les Cambres de Girona, Lleida, Perpinyà i Andorra, va fer el punt sobre la situació actual del retail amb casos reals en les quatre localitzacions, debatuts en tres taules rodones, amb l’objectiu de promoure un teixit empresarial àgil i dinàmic, que aposti per la innovació, la competitivitat i la internacionalització.

La jornada va començar amb la intervenció de Miquel Armengol, president de la Cambra, fent eco de l’èxit d’assistència i de la importància de l’evolució del nostre comerç. L’obertura, en mans del ministre de Turisme Francesc Camp, va ajudar a contextualitzar la situació del mercat andorrà als assistents i a conèixer el pla estratègic de compres a Andorra.

El concepte d’evolució del turista i dels seus hàbits va ser sostinguda per Lluís Martínez-Ribes, fundador de MF Marketing Catalyst i professor ESADE. Martínez va defendre en la seva conferència la necessitat d’adaptar-se als desitjos del client per crear experiències agradables i, sobretot, a integrar l’smartphone en les estratègies on-off de venda, sense el qual la vostra estratègia té 11 anys de retard sobre el mercat actual, reclama l’expert.

Els casos reals es van succeir en taules de debat en què, entre d’altres, van intervenir professionals d’empreses com Perfumeries JùliaGallerySquad Partners o BlackPier. Tots els retailers van coincidir en la transcendència de les noves tecnologies en el mercat actual.

Per acabar, el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, va clausurar l’esdeveniment amb la presentació d’una aplicació mòbil per crear un ecosistema orientat a la fidelització dels visitants del Principat.

La jornada va finalitzar amb un networking lunch i l’Andorra Retail Tour experience, una visita i anàlisi a diferenç comerços del païs.

Descobreix totes les fotos de l’Horitzó Retail aquí.

Notícies de premsa: El Periòdic d’Andorra, el Diari d’Andorra, el diari Bon Dia i Andorra Difusió.

Deixa un missatge