Empresa, comerç i negocis

Actes, jornades i conferències

Notícies

Publicat el 06/10/2016, 15:56


76fff02f3bfc7ddbb60ea1940ac7f8d1

 

El dimarts 18 d’octubre, en el marc de la Setmana d'Aragó a Andorra, Govern d’Andorra, Actua, la Cambra i Aragón Exterior organitzen conjuntament una trobada d'empreses aragoneses i andorranes, mitjançant agendes B2B, amb l'objectiu d’establir llaços comercials entre els dos territoris.

La jornada comptarà també amb una conferència sobre oportunitats de l'economia aragonesa a càrrec de la Consellera d'Economia, Indústria i Ocupació del Govern d'Aragó, Excma. Sra. Marta Gastón, i sobre les oportunitats de l’economia andorrana a càrrec d’un representant del Govern. Trobareu més informació al 809292

Destacats

Publicat el 14/07/2016, 16:10

El Departament d’Estadística i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis han elaborat de forma conjunta l’Andorra en xifres 2015, una publicació que recull les principals dades socioeconòmiques d’Andorra en forma d’indicadors i estadístiques, complementades amb comentaris sintètics que faciliten i enriqueixen la interpretació de les dades. 

Aquesta publicació, editada en català, castellà, francès i anglès, vol ser un instrument pràctic al servei d’empresaris, d’inversors, de turistes i de ciutadans, amb la voluntat de reforçar el coneixement de la nostra economia i continuar potenciant la projecció internacional d’Andorra.

L'opinió de la Cambra

Publicat el 15/09/2016, 17:29

presentació-de-l’informe-econòmic-2015

Molt Il·lustre Senyor Cap de Govern, distingides autoritats, senyores i senyors, benvinguts un any més a l’acte de presentació de l’Informe econòmic anual de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra.

Com sap tothom, l’elaboració d’aquest Informe és fruit d’una obligació legal de la Cambra, però, més enllà del compliment de la legalitat, és sobretot una mostra més de la voluntat de servei a l’economia del nostre país, un objectiu que guia totes les actuacions d’aquesta institució.

Amb l’estudi que presentem avui són vint-i-una edicions de l’Informe econòmic anual, sempre amb el propòsit d’oferir una informació rigorosa i ben documentada sobre l’estat actual de la nostra economia i el seu posicionament en un món cada cop més global, competitiu, incert i canviant.

El context internacional de l’any 2015 es va caracteritzar per nous episodis d’inestabilitat política, també traslladats als mercats financers.

En l'àmbit polític, cal destacar les tensions de Grècia durant la primera meitat de l'any, davant els temors a una possible sortida de la zona euro. També el conflicte d’Ucraïna va cedir protagonisme a la crisi dels refugiats de Síria i a l’amenaça terrorista a Europa. A més, l’evolució dels mercats financers va estar marcada per caigudes importants, com a conseqüència dels dubtes creixents sobre l’economia xinesa i de l'expectativa d’augment dels tipus d'interès als Estats Units.

Com a resultat d’aquests factors, l'any 2015 l’economia mundial va moderar el ritme de creixement fins al 3,1%. Les economies emergents i en desenvolupament, amb un 4%, van ser les que van registrar un creixement més gran, tot i que també van ser les principals causants de l’alentiment econòmic global, ja que van resultar afectades per diverses circumstàncies: d’una banda, per la desacceleració de l’economia xinesa i la baixada consegüent del preu del petroli i les matèries primeres; d’altra banda, per unes condicions de finançament més restrictives, i finalment, pels canvis d’orientació de la política monetària nord-americana, que ha fet disminuir l’afluència de capitals cap als països emergents.