Empresa, comerç i negocis

Actes, jornades i conferències

Notícies

Publicat el 15/06/2016, 11:21


Tindrà lloc els dies 23 i 30 de juny a les 9.30h a les dependències de la Cambra, i s’adreça a totes les empreses i professionals.

La sessió constarà dels blocs conceptuals següents:

1.- Què és un certificat electrònic i com funciona (Tarja d'identitat electrònica que conté les dades personals del seu titular)

2.- Què és la signatura electrònica i com funciona (La signatura electrònica és un codi numèric que s'afegeix al document electrònic, aquest permet autenticar l'autor i garantir que el contingut no ha estat alterat)

3.- Obtenció del certificat electrònic (Presentació dels documents acreditatius a l'entitat de Registre, aquesta verifica la informació i dona d'alta el titular. El titular genera el seu certificat al núvol i la seva contrasenya d'accés).

4.- Exemple pràctic de la signatura electrònica d'uns comptes mitjançant un certificat digital en el marc del dipòsit de comptes "online".

La sessió anirà a càrrec de Jordi Casadevall Touseil, Secretari general del Govern; Antoni Rodriguez Angrill, Secretari d'Estat d'Administració Pública, i Michel Moliné Nadal, Responsable de l'OSCEPA.

Per a més informació i inscripcions podeu adreçar-vos a la Cambra al 80 92 92.

Destacats

Publicat el 15/06/2016, 11:19

D’acord amb el Decret pel qual es regula l’establiment del calendari de venda en rebaixes, el període de venda en rebaixes d'estiu s'inicia el tercer divendres del mes de juny. Aquest període de rebaixes pot tenir una durada màxima de 3 mesos.

Els 4 dies previs a l'inici del període de rebaixes generals, poden dedicar-se, única i exclusivament, a rebaixes privades.

Aquest és el calendari:

L'opinió de la Cambra

Publicat el 04/05/2016, 13:40

presentació-dels-resultats-de-les-enquestes-de-conjuntura-juliol-desembre-de-2015

Les opinions de les empreses sobre l’evolució global de l’activitat de l’any 2015 reflecteixen una millora tímida de la confiança empresarial i confirmen que l’economia andorrana segueix avançant en la línia de recuperació iniciada l’any passat, tot i que ho fa de manera molt gradual i fràgil. A més, les expectatives de les empreses són d’una tendència de millora lenta, principalment en l’àmbit dels serveis, i confirmen que la recuperació de l’activitat es continuarà consolidant al llarg de l’any 2016, però també que es mantindrà molt continguda.

En l’àmbit internacional, el Fons Monetari Internacional preveu que el creixement mundial durant el 2016 s’accelerarà només una dècima, fins al 3,2%, i confirma així que la recuperació global continua però perd força. Per àrees econòmiques, les previsions per al 2016 són d’estabilitat en el ritme de creixement del grup de les economies desenvolupades, tant als Estats Units com a la zona euro o al Japó.

El creixement de les economies emergents continua sent la font principal de l’expansió econòmica mundial prevista per a aquest 2016, si bé les perspectives continuen sent desiguals per països. Mentre que Rússia i la regió d’Amèrica Llatina retrocediran en termes de PIB, els països motor d’Àsia, la Xina i l’Índia, continuaran creixent a taxes del 6-7%, només unes dècimes per sota de l’any anterior.