Empresa, comerç i negocis

Actes, jornades i conferències

Notícies

Publicat el 02/01/2017, 11:03


Tindrà lloc del 16 al 20 de gener, de 9:30 a 13:30 h, i s’adreça a tots els professionals que treballin dins dels departament de RRHH, departaments financers i/o departaments d’administració, i tots els professionals que treballin o vulguin treballar en aquest àmbit i desitgin tenir un coneixement ampli i pràctic de la matèria.

Els objectius són conèixer la legislació vigent en matèria de dret laboral i de la seguretat social vigent al Principat. Dotar dels coneixements necessaris per dur a terme contractacions laborals

i confeccionar les nòmines en tots els supòsits que poden donar-se a l’empresa. Conèixer els conceptes que composen una quitança i calcular correctament el seu import.

Destacats

Publicat el 08/11/2016, 12:23

Lopti k

L'establiment LOPTI-K d'Andorra la Vella ha estat el guanyador del 19è Concurs d'Aparadors de Nadal 2016. L'accèssit ha estat per a BETES I FILS de Sant Julià de Lòria i els premis temàtics a l'Originalitat, l'Impacte Comercial, la Qualitat Artística i al Poblet de Nadal, han estat pels establiments SANTOS ESPAIS INTERIORS, OPCIONS +, TESSART i PYRÉNÉES, respectivament, tots tres d'Andorra la Vella.

Pel que respecta al 1r Concurs d'Ambientació de Nadal 2016, el guanyador ha estat l'HOTEL ESQUI PLAZA de Canillo.

Hotel Esquí Plaza

L'accèssit ha anat a parar al CENTRE COMERCIAL ILLA CARLEMANY d'Escaldes-Engordany i el Premi a la Millor Ambientació de la parròquia d'Andorra la Vella ha estat per l'HOTEL PLAZA.

Enhorabona a tots els guanyadors!!

 

 

L'opinió de la Cambra

Publicat el 15/12/2016, 16:41

presentació-dels-resultats-de-les-enquestes-de-conjuntura-gener-juny-de-2016

Les enquestes de conjuntura de la Cambra del primer semestre de l’any 2016 reflecteixen una millora del clima de confiança de les empreses i confirmen que la recuperació econòmica segueix el seu curs, per bé que l’activitat se situa encara en nivells molt modestos. A més, les expectatives de les empreses de cara als propers mesos mantenen, en general, un to moderadament optimista i indiquen que la recuperació de l’activitat es continuarà consolidant de forma lenta però progressiva.

Globalment la situació es mostra cada cop menys pessimista, tot i que no es pot qualificar encara d’optimista. Però el fet que aquest procés de millora sigui molt transversal i afecti la indústria, la construcció, el comerç i, sobretot, el sector hoteler, dóna un vernís de solidesa a aquestes opinions.

En l’àmbit internacional, les previsions de l’FMI per al conjunt de l’any 2016 són d’un creixement de l’economia mundial del 3,1%, una dècima menys que el 2015. Les previsions reflecteixen una moderació de les perspectives de creixement de les economies avançades, després de la votació del mes de juny, en la qual el Regne Unit va decidir abandonar la Unió Europea –el denominat Brexit–, i en combinació amb un creixement més feble del que s’havia previst als Estats Units. A aquesta incertesa cal afegir la pressió mundial a favor de polítiques populistes i aïllacionistes, que poden agreujar l’evolució ja feble del comerç internacional dels darrers anys. Ara bé, les perspectives difereixen dràsticament segons el país i la regió: així, les economies emergents d'Àsia en general, i Índia en particular, registren un creixement vigorós, que en certa mesura compensa l’evolució més suau de les projeccions referents a Xina.