Empresa, comerç i negocis

Actes, jornades i conferències

Notícies

Publicat el 01/12/2016, 15:22


L’OMS defineix la salut ocupacional com una activitat multidisciplinària que promou i protegeix la salut dels treballadors a partir del control dels accidents i les malalties, reduint els factors de risc.

Molts treballadors prenen els àpats fora de casa. Menjar ràpid i malament, saltar-se els àpats per manca de temps, són algunes de les situacions habituals que viuen moltes persones.

La higiene alimentària, el ritme, la quantitat i la qualitat, així com l’alimentació en condicions especials (treball de nit, ambients freds o calents, viatges i àpats d’empresa repetits, etc.) han de vigilar-se per evitar desequilibris nutricionals. La salut de cada treballador té un cost, no només a nivell individual i humà, sinó també per l’empresa.

Les baixes, els accidents laborals o fins i tot el presentisme són factors que impacten de manera negativa en la qualitat, la productivitat i la viabilitat d’una empresa. Els hàbits en l’alimentació tenen un efecte important en la salut de cada persona. Una alimentació adequada adaptada al context professional facilita que cadascú adopti comportaments saludables, beneficiant l’individu i l’empresa.

Tindrà lloc el 12 de desembre, de 9.30 a 13.30 h, i s’adreça a empreses que vulguin aportar als seus treballadors eines teòriques i pràctiques per millorar i preservar el seu estat de salut. Aquestes eines tindran beneficis directes sobre les persones i també sobre l’empresa on treballen.

Destacats

Publicat el 08/11/2016, 12:23

Captura de pantalla 2016 11 08 a las 11.50.26

La Cambra us convida a participar al 19è Concurs d'Aparadors de Nadal i a la 1a. edició d'Ambientació Nadalenca. Com cada any hi poden participar tots els establiments d'Andorra i el motiu fonamental de la decoració i l'ambientació ha de ser el Nadal.

La visita s'efectuarà del 12 al 18 de desembre de 2016. Els establiments participants hauran de tenir els aparadors visibles i il.luminats fins a les 22 hores. El jurat estarà integrat per un representant del Club de Màrqueting, un del Centre Andorra Sostenible, un del Ministeri de Turisme i Comerç i un del Comú d’Andorra la Vella, així com un tècnic de prestigi, un membre del Ple de la Cambra i el secretari del jurat

Podeu descarregar les bases fent clic aquí.

 

L'opinió de la Cambra

Publicat el 15/09/2016, 17:29

presentació-de-l’informe-econòmic-2015

Molt Il·lustre Senyor Cap de Govern, distingides autoritats, senyores i senyors, benvinguts un any més a l’acte de presentació de l’Informe econòmic anual de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra.

Com sap tothom, l’elaboració d’aquest Informe és fruit d’una obligació legal de la Cambra, però, més enllà del compliment de la legalitat, és sobretot una mostra més de la voluntat de servei a l’economia del nostre país, un objectiu que guia totes les actuacions d’aquesta institució.

Amb l’estudi que presentem avui són vint-i-una edicions de l’Informe econòmic anual, sempre amb el propòsit d’oferir una informació rigorosa i ben documentada sobre l’estat actual de la nostra economia i el seu posicionament en un món cada cop més global, competitiu, incert i canviant.

El context internacional de l’any 2015 es va caracteritzar per nous episodis d’inestabilitat política, també traslladats als mercats financers.

En l'àmbit polític, cal destacar les tensions de Grècia durant la primera meitat de l'any, davant els temors a una possible sortida de la zona euro. També el conflicte d’Ucraïna va cedir protagonisme a la crisi dels refugiats de Síria i a l’amenaça terrorista a Europa. A més, l’evolució dels mercats financers va estar marcada per caigudes importants, com a conseqüència dels dubtes creixents sobre l’economia xinesa i de l'expectativa d’augment dels tipus d'interès als Estats Units.

Com a resultat d’aquests factors, l'any 2015 l’economia mundial va moderar el ritme de creixement fins al 3,1%. Les economies emergents i en desenvolupament, amb un 4%, van ser les que van registrar un creixement més gran, tot i que també van ser les principals causants de l’alentiment econòmic global, ja que van resultar afectades per diverses circumstàncies: d’una banda, per la desacceleració de l’economia xinesa i la baixada consegüent del preu del petroli i les matèries primeres; d’altra banda, per unes condicions de finançament més restrictives, i finalment, pels canvis d’orientació de la política monetària nord-americana, que ha fet disminuir l’afluència de capitals cap als països emergents.