Resultats de l’enquesta de conjuntura (1r semestre de 2020)

andorra-center

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS) fa públiques avui les conclusions dels resultats de l’enquesta de conjuntura corresponent al primer semestre de 2020, en la 47a edició, i també les expectatives dels empresaris per a la segona meitat de l’any.

En les enquestes de clima empresarial hi han participat 271 empreses dels sectors de la indústria, la construcció, el comerç al detall i l’hoteleria. L’anàlisi dels resultats permet obtenir informació sobre la conjuntura econòmica i l’evolució de l’activitat empresarial andorrana tant a la CCIS com a tots els estaments socioeconòmics d’Andorra. En els primers mesos de l’any 2020 els indicadors econòmics confirmaven la continuïtat de la recuperació moderada de l’activitat, fins que a mitjan de març la situació econòmica va canviar de manera radical a causa de l’esclat de l’emergència sanitària de la covid-19.

Les mesures aplicades pel Govern, que han estat determinants per contenir el virus i protegir la salut dels ciutadans, han comportat una caiguda de l’activitat productiva de les empreses sense precedents en la nostra història recent i han fet que l’economia andorrana s’endinsi en una profunda crisi, sincronitzada amb la resta d’economies europees. En aquest context, les valoracions econòmiques i els indicadors de conjuntura del primer semestre de l’any 2020 recullen l’impacte de la paralització de part de l’activitat productiva a conseqüència de la crisi sanitària.

 

 

Deixa un missatge