Valoració de l’impacte econòmic de la crisi de la COVID a Andorra

Captura de Pantalla 2021-03-09 a les 11.32.30

En el context actual, en el qual la majoria d’empreses del país estan patint pèrdues significatives, la Cambra va voler llençar el gener del 2021 una segona enquesta sobre l’impacte de la Covid-19, realitzada en col·labora- ció amb el CRES i en línia amb el seu objectiu de fer una gestió del coneixement estratègica que permeti oferir  serveis d’utilitat per les empreses i professionals. L’estudi, que ha comptat amb més de 400 empreses i del qual avui presentem els resultats, permetrà seguir treballant amb dades reals d’afectació per fer costat a les empreses del país.

Davant de l’escenari complex que constaten les dades recollides, la Cambra comparteix plenament la preo- cupació dels empresaris. La tasca de la institució en aquests moments tan difícils és establir mesures per mi- nimitzar els efectes de la crisi per tal de contribuir a la continuïtat i competitivitat de les empreses del país i formar part de la solució.

Fidels a la voluntat d’atendre, escoltar i actuar en favor del teixit empresarial local, des de la publicació de la primera enquesta el setembre del 2020, la Cambra va començar a treballar en un programa a mida per donar resposta a les demandes dels diferents sectors d’activitat, un conjunt d’iniciatives anomenat Fem Empresa, que ja està en funcionament i que podrà anar afegint serveis en funció de les necessitats de cada moment.

Així, la Cambra segueix treballant per dinamitzar l’activitat econòmica i empresarial del país durant i després de la pandèmia i, alhora, manté els objectius d’assolir una major diversificació econòmica i la definició d’un nou model que ens permeti un creixement sostingut de l’economia del país.

Finalment, la Cambra vol expressar la seva voluntat de seguir desenvolupant la seva tasca a través de tres grans eixos de present i de futur: promoure la supervivència de l’empresa andorrana durant i després de la pandèmia, generar nova activitat empresarial que permeti diversificar el model econòmic actual i posar en va- lor la competitivitat i professionalitat de les empreses andorranes.

 
(Foto: Cambra de Comerç)
 
 

 

 

Deixa un missatge